NEOS ANEMOS

NEOS ANEMOS
Η λευτεριά δεν έχει σκοπό. Μήτε βρίσκεται στη γης ετούτη - στη γης ετούτη βρίσκεται μονάχα ο αγώνας για τη λευτεριά.

Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Οι Jethro Tull σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ένα από τα σημαντικότερα progressive ροκ συγκροτήματα των τελευταίων χρόνων έρχεται στην Ελλάδα για δύο ξεχωριστές συναυλίες στο νέο Θέατρο του TerraVibe Park (19 Ιουλίου) και στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη (20 Ιουλίου).
Στο καταπράσινο θέατρο της Μαλακάσας ξυπνούν οι θρύλοι του δάσους με τις μελωδίες των Jehtro Tull, συνοδευόμενες πάντα από το ροκ φλάουτο του Ian Anderson.
Ο Άντερσον ήταν ο πρώτος μουσικός που πρόσθεσε φλάουτο σε ροκ μπάντα και μαζί με τον Μάρτιν Μπαρ, τον βασικό κιθαρίστα του γκρουπ αλλά και με χαρισματικούς μουσικούς όπως ο Ντέιβιντ Γκούντιερ στο μπάσο, τον Τζον Ο Χάρα στο πιάνο και το ακορντεόν και τον βετεράνο ντράμερ Ντόαν Πέρι, έρχονται στην Ελλάδα να μαγέψουν το ελληνικό κοινό για ακόμα μία φορά με τους ιδιαίτερους ήχους τους.
Με πάνω από 60 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων παγκοσμίως, οι Jethro Tull ήταν οι πρωτοπόροι στη χρήση κλασικών οργάνων σε ροκ κομμάτια. Με τις συνθέσεις τους επέκτειναν τα όρια της ροκ με πολύπλοκους ρυθμούς και επιρροές από την κλασική μουσική, την τζαζ και την έθνικ.
Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας τους οι Jethro Tull πειραματίζονται με το χέβι μέταλ, τη φολκ και την ηλεκτρονική μουσική με χαρακτηριστική την συνεργασία τους το 2005 με τη Νέα Φιλαρμονική της Φρανκφούρτης σε διασκευές κλασικών κομματιών τους.

Οι πειραματιστές και καινοτόμοι Jethro Tull ετοιμάζονται για δύο ξεχωριστές βραδιές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και το κοινό τους περιμένει για μια μεγάλη συναυλία στην καρδιά του καλοκαιριού.
Πληροφορίες: Θέατρο του TerraVibe Park, Αθήνα, είσοδος 28, 35, 40, 48, 95 ευρώ. Μονή Λαζαριστών, Θεσσαλονίκη, είσοδος 28, 35 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.