NEOS ANEMOS
Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010
Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010
Προκλητική συσσώρευση πλούτου
«Ο Κωνσταντίνος - Αλέξανδρος Γουλανδρής αγόρασε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα το ακριβότερο σπίτι στον κόσμο, η τιμή του οποίου αγγίζει τα 240.000.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα ρετιρέ περίπου 1.600 τετραγωνικών μέτρων ... διαθέτει τρεις αχανείς κρεβατοκάμαρες, με την κάθε μία να έχει δική της κουζίνα, ιδιωτικό θέατρο, γκαρνταρόμπα και αμέτρητα μπάνια … Επίσης είναι κάτοχος ενός από τα μεγαλύτερα γιοτ στον κόσμο του Delma, με σημαία του Ντουμπάι, διαθέτει ένα Boeing 767 και Gulfstream G550 … Ο 47χρονος Κωνσταντίνος-Αλέξανδρος Γουλανδρής εκτός των άλλων είναι πρόεδρος και μέτοχος της Victory Carriers, μιας από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρίες παροχής καυσίμων και ενέργειας στο κόσμο ενώ είναι επίσης ένας εκ των οικονομικών συμβούλων της βασιλικής οικογένειας της Σαουδηικής Αραβίας και του Εμίρη του Κατάρ… η περιουσία του κ. Γουλανδρή ξεπερνά τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια… ».
Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010
Όταν ήρθαν να πάρουν τους Ρομά δεν αντέδρασα... Δεν ήμουν Ρομά.
Βαθιά μαχαιριά στην καρδιά της πέμπτης γαλλικής δημοκρατίας αποτελούν οι πρόσφατες κινήσεις του Νικολά Σαρκοζί εναντίον των Ρομά. Κινήσεις με τις οποίες ελπίζει να κλέψει και πάλι την ψήφο της Άκρας Δεξιάς από την παράταξη του Ζαν Μαρί Λεπέν και να συγκαλύψει τον ταξικό χαρακτήρα των επερχόμενων κοινωνικών συγκρούσεων πίσω από ένα μανδύα εθνικών και φυλετικών στοιχείων.
Με τη δημοτικότητά του να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και ενώ ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τη «μητέρα όλων των μαχών» για το ασφαλιστικό, ο γάλλος πρόεδρος διαφημίζει τις ομαδικές απελάσεις των Ρομά με το βλέμμα στραμμένο στις προεδρικές εκλογές του 2012. Μέσα σε λίγες ημέρες σχεδόν 700 άτομα αναγκάστηκαν να επιβιβαστούν σε ειδικά ναυλωμένα αεροπλάνα που τους μετέφεραν σε αεροδρόμια της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας. Οι απελάσεις, που θύμισαν σε αρκετούς τις διώξεις των Εβραίων από την κατοχική κυβέρνηση του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, προκάλεσαν την αντίδραση του ΟΗΕ, της ΕΕ ακόμη και του Βατικανού. Παρόλα αυτά έγιναν δεκτές σαν μια «μάλλον καλή ιδέα» από κυβερνήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη που αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους εν όψει επερχόμενων κοινωνικών συγκρούσεων.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)